Terug

Natuursteen bouwen van huis

M van Doesburg

Geachte,

 

Wij zijn bezig om een huis te gaan bouwen in de Ardennen. Dit wordt ons eerste huis. Afijn nu alle zaken een beetje aan het licht komen qua bouwvoorschriften hebben we een extra horde te nemen.

Ofwel hebben we de keuze om het huis van buiten te pleisteren - crepie ofwel moellons...

Nu ben ik zelf even aan het zoeken geweest en moellons (puin?) krijg ik enkel grote grijze betonnen blokken te zien met holtes net als een holle baksteen. Kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling is.

Ik neem aan dat ze ook wat anders bedoelen, namelijk natuurstenen blokken. Afijn prijzen zijn afschuwelijk, maar zo is ook crepie. Kunt u me op weg helpen naar een uitstekend passende oplossing voor de steen die nagenoeg gelijk is aan het bouwen met normale baksteen?

Zou ons een berg kopzorgen besparen.

 

Zlvast bedankt en met vriendelijke groet,

M van Doesburg


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Mvr/Mr,

Wij zijn een importeur van natuursteen, met specialisatie grijs en zwart, en verkopen die aan professionele steenbedrijven.

Zie onze website.

 

In alle objectiviteit en tegen onze 'winkel', als u uw budget voorop stelt is het onze ervaring dat een gemetselde baksteen als buitenmuur (parament) een van de goedkoopste oplossingingen is op lange termijn en tevens duurzaam zonder veel onderhoud.

 

Bouwen met:

- de specifieke Ardense rivier-natuursteen (dwaalstenen, rolstenen, ...) in verschillende vormen, kleuren en afmetingen voor het metsen van muren dat zo typisch is voor sommige Ardense huizen of

- muurbekleding met natuursteen verankerd aan uw buitenmuur (in snelbouw bijvoorbeeld)

vraagt een totaal ander, lees hoger budget (minimum ca 200-€/m2)

 

met vriendelijke groet

Eric Buyse